Το Vegan School του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην έκθεση-θεσμό των ξενοδοχειακών, Xenia 2021
Το Vegan School του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και ο chef mentor Γιάννης Αποστολάκης, έδωσαν δυναμικό παρών στην έκθεση Xenia 2021 στο Metropolitan Expo, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Nestle Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης των προϊόντων της σειράς Garden Gourmet.
Οι σπουδαστές Γαστρονομίας, υπό το συντονισμό του γνωστού chef, προσέφεραν στους επισκέπτες της έκθεσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν αγαπημένα εδέσματα με ένα διαφορετικό τρόπο, που συμβαδίζει με τις επιταγές της μεγαλύτερης, παγκόσμιας γαστρονομικής τάσης. Οι 17.000 επισκέπτες της κορυφαίας έκθεσης για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Εστίασης, ανακάλυψαν υγιεινές, plant-based εκδοχές του burger και άλλων γευστικών προτάσεων, αποδεικνύοντας πως οι σύγχρονες χορτοφαγικές επιλογές «σπάνε» τα στερεότυπα και μπορούν να απογειωθούν με τις κατάλληλες τεχνικές και τις ποιοτικές πρώτες ύλες.
Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ως πρωτοπόρος στις Σπουδές Μαγειρικής, είναι η πρώτη σχολή πανελλαδικά που εισήγαγε τη Vegan Κουζίνα στα προγράμματά του, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου να μετεκπαιδευτούν σε ένα νέο γαστρονομικό ρεύμα που αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές διεθνώς.
Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με νέες συνταγές και τρόπους αντικατάστασης των κλασικών υλικών με plant-based συστατικά, εφαρμόζοντας όσα μαθαίνουν στην οικιακή τους κουζίνα. Ενώ, οι επαγγελματίες μέσω της παρακολούθησης του προγράμματος αποκτούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας τις πιθανότητές τους να ενταχθούν στο προσωπικό ξενοδοχειακών εστιατορίων ή και των -όλο και αυξανόμενων- χώρων εστίασης με vegan κουζίνα, που εντάσσονται στη βιομηχανία του Τουρισμού και απευθύνονται σε διεθνές κοινό, μεγάλο ποσοστό του οποίου έχει υιοθετήσει πλήρως την αμιγώς χορτοφαγική διατροφική κουλτούρα.