Κατάκτησε τον κόσμο της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής με την έμπειρη καθοδήγηση του σύμβουλου σπουδών Γιάννη Αποστολάκη. Σπούδασε μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες του χώρου της εστίασης και γίνε ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, περιζήτητος για τις γνώσεις και τις δεξιότητες του, επιλέγοντας μία από τις καλύτερες σχολές ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα.
Πρωτότυπες και γευστικές δημιουργίες σε αρτοσκευάσματα και γλυκά ολοκληρώνουν μια επιτυχημένη γαστρονομική πρόταση! Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ εκπαιδεύονται στα σύγχρονα εργαστήρια της Σχολής από καταξιωμένους επαγγελματίες, λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής και πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Γνώρισε σε βάθος την ειδικότητα του τεχνικού Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής Τέχνης με το κύρος και την αξιοπιστία της Σχολής Ζαχαροπλαστικής ΣΒΙΕ και διεκδίκησε τη θέση που σου αξίζει στην αγορά εργασίας! Οι Ζαχαροπλάστες είναι υπεύθυνοι για τη παρασκευή και τη δημιουργία γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων, καθώς έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των υλικών και τις ποσότητες των συστατικών της εκάστοτε συνταγής. Ιδιαίτερη σημασία στο επάγγελμά τους έχει η ξεχωριστή διακόσμηση και παρουσίαση των γλυκών δημιουργιών τους, δεξιότητα που κατακτούν στα πλαίσια των σπουδών ζαχαροπλαστικής.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
- Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
- Ξενοδοχειακές Μονάδες
- Εστιατόρια
- Ζαχαροπλαστεία – Αρτοποιεία
- Εταιρείες Πρώτων Υλών
- Βιομηχανίες Τυποποιημένων Προϊόντων Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Κρουαζιερόπλοια
- Ιδρύματα
- Βιομηχανίες Τροφίμων & Ποτών
- Δική σου επιχείρηση
- Επισιτιστικές Μονάδες σε χώρους Υγείας (Νοσοκομεία – Κλινικές), Εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια) κ.α.
- Catering
ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ
- Αποκλειστική συνεργασία με τον καταξιωμένο Chef Γιάννη Αποστολάκη
- Μάθε τα μυστικά της γαστρονομίας δίπλα σε έμπειρους και φημισμένους pastry chef
- Ο σπουδαστής μυείται στον χώρο της γαστρονομίας σε σύγχρονες επαγγελματικές εγκαταστάσεις όμοιες με αυτές μεγάλων επισιτιστικών μονάδων
- Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες Ξενοδοχειακές Μονάδες ,ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και αρτοποιεία
- Η πρώτη και μοναδική σχολή Vegan ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Εξειδίκευση στο vegan pastry. Διδάσκει ο διεθνώς καταξιωμένος vegan/vegetarian chef Νίκος Γαϊτάνος
- Συμμετοχή σε εξειδικευμένα Master Classes, μαθήματα – σεμινάρια Μαγειρικής και σε διαγωνισμούς μαγειρικής
- Δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
- ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
- ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
- ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (HACCP)
- ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
- ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
