IEK SBIE IEK SBIE logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Σπουδές Vegan Μαγειρικής & Vegan Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας

Σπουδές Vegan Μαγειρικής & Vegan Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας banner

Σπουδές Vegan Μαγειρικής & Vegan Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας

Ημερομηνία & Ώρα

Δια ζώσης: Οκτώβριος 2023 / Online: Προσαρμοσμένη στη διαθεσιμότητα κάθε σπουδαστή

Διάρκεια

Το σεμινάριο έχει διάρκεια Μαγειρική: 2 ακαδημαϊκά έτη / Ζαχαροπλαστική / Αρτοποιία: 1 ακαδημαϊκό έτος ώρες

Τοποθεσία

Δια ζώσης: ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Κάνιγγος 15-17, Αθήνα / Εξ αποστάσεως: παρακολούθηση on demand

Περιγραφή


Για αρκετούς, η υιοθέτηση μιας αποκλειστικά χορτοφαγικής διατροφής είναι στάση ζωής. Για άλλους, αποτελεί επιλογή με κίνητρο της βελτίωση της υγείας τους. Το βέβαιο είναι ότι η ραγδαία αύξηση της vegan κοινότητας παγκοσμίως εκτόξευσε τη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες, chefs και pastry chefs, ικανούς να επινοήσουν και να εκτελέσουν plant-based συνταγές που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις αυτού του κοινού. Η τάση αυτή κυριαρχεί πλέον και στην Ελλάδα, όπου ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας προσφέρουν ποιοτικές vegan επιλογές.

 

Ο κορυφαίος vegan chef Νίκος Γαϊτάνος, η μοναδική Madame Ginger και μια πλειάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών σε βοηθούν να ανακαλύψεις τα μυστικά της plant-based γαστρονομίας, τις πρώτες ύλες και τις τεχνικές που μπορούν να μετατρέψουν ένα vegan πιάτο ή γλυκό σε έργο τέχνης.

 

Κάνε το πάθος σου για τη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική επάγγελμα, στη Νο1 Σχολή Vegan Γαστρονομίας στην Ελλάδα, με προνομιακά δίδακτρα!

 

 

Εκπαιδευτές

 

Νίκος Γαϊτάνος, Vegan Chef, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος

 

Madame Ginger (Μαριλού Παντάκη), Food Content Creator

 

Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη, Raw Vegan Chef & Pastry Chef

 

Γιώργος Βαϊδάνης, Vegan Chef & Pastry Chef

 

Άννα Χαλικιά, Chef / Pastry Chef & Author @madameginger.com

 

Alam Polash, Vegan Chef (``Mama Tierra``)

 

Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

 

Κώστας Τζαλήλας, Εκπαιδευτής Μακροβιοτικής (``Demetra``)

 

Φαίδρα Μαυροειδή Σβανά, Vegan Αρτοποιός (Head Baker στο ``Line Athens``)

 

Χριστίνα Ζουπάνου (``Α Vegan Foodie``), Δημιουργός Vegan Συνταγών, Instagrammer, Marketeer

 

Μάριος Δεσσύλας, Γεωπόνος, Σύμβουλος Βιολογικής - Βιοδυναμικής Γεωργίας

 

 

Διάρκεια


Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής: 2 ακαδημαϊκά έτη (δυνατότητα εξαίρεσης από το 1ο έτος για τους επαγγελματίες)

 

Πρόγραμμα Vegan Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας: 1 ακαδημαϊκό έτος

 

 

Θεματικές ενότητες

 


Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής

 

  • Πρώτες Ύλες
  • Ελληνική – Μεσογειακή Κουζίνα
  • Ethnic Κουζίνα
  • Ασιατική Κουζίνα
  • Μεξικάνικη Κουζίνα
  • Εξωτικές Κουζίνες
  • Street Food
  • Vegan Sushi
  • Φυτικό Γάλα και Φυτικά Τυριά
  • Μανιταρογνωσία
  • Γεωπονία & Τύποι Καλλιέργειας
  • Φυτά, Χόρτα και Βότανα με Ευεργετικές Ιδιότητες
  • Στοιχεία Διαιτολογίας & Πλεονεκτήματα Vegan Διατροφής
  • Μακροβιοτική Διατροφή
  • Ωμοφαγική Διατροφή
  • Σύνθεση Μενού
  • Κοστολόγιο
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
  • Τεχνικές εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός Κουζίνας
  • Πρακτική Άσκηση σε Vegan Εστιατόρια (προαιρετική)

 

 

Πρόγραμμα Vegan Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας

 

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ Vegan School καινοτομεί για ακόμα μια φορά! Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της plant-based ζαχαροπλαστικής & αρτοποίας στην Ελλάδα σε εκπαιδεύουν σε όλες τις παραδοσιακές & σύγχρονες τεχνικές, δημιουργώντας γλυκά & αρτοποιήματα για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, πάντα στη vegan εκδοχή τους. Κάνε το πάθος σου επάγγελμα, με την καθοδήγηση της top ομάδας εκπαιδευτών και τη σφραγίδα ποιότητας ACTA.

 

  • Πρώτες Ύλες
  • Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά
  • Εστιατορικά Γλυκά & Banquet Desserts
  • Ωμοφαγικά Γλυκά
  • Γλυκά με Έμφαση στην Υγιεινή Διατροφή
  • Τούρτες & Ζαχαρόπαστα
  • Σιροπιαστά
  • Γλυκά από Όλο τον Κόσμο
  • Αρτοποιήματα
  • Ψωμί με Προζύμι
  • Γαλλικές & Ιταλικές Ζύμες
  • Ναπολιτάνικη Πίτσα & Καλτσόνε
  • Πίτες
  • Κοστολόγιο
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου / Αρτοποιείου
  • Πρακτική Άσκηση (προαιρετική)

 

 

Που απευθύνονται τα προγράμματα

 

  • Σε λάτρεις της plant-based μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής
  • Σε χορτοφάγους και vegans
  • Σε φίλους της υγιεινής διατροφής
  • Σε αποφοίτους σχολών μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής / αρτοποιίας
  • Σε επαγγελματίες chefs ή pastry chefs
  • Σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής

 

  • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
  • Καλέστε στο 210 32 32 323 Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00 – 21:00.
  • Επισκεφθείτε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο κέντρο της Αθήνας, Κάνιγγος 15-17.

Στείλε μας μήνυμα

Για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ