ADVANCED TRAINING IN INTERNATIONAL VEGAN GASTRONOMY

Έναρξη

Δευτέρα 13/2 έως Παρασκευή 17/2/2023

Περιγραφή

Απόκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο Δίπλωμα και πιστοποίησε την εξειδίκευσή σου στη vegan γαστρονομία μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας του SBIE Vegan School με την κορυφαία Ακαδημία στον κόσμο!

Την εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου 2023, οι φημισμένοι chefs Manuel Lynch & Jessica McKenzie θα βρίσκονται στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΣΒΙΕ (Κάνιγγος 15), για να μυήσουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες στα μυστικά της παγκόσμιας γαστρονομικής κουλτούρας. Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα “hands on”εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε “state of the art” τεχνικές και θα διδαχθούν δημοφιλείς συνταγές που καλύπτουν όλο το φάσμα της διεθνούς vegan μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Λίγα λόγια για τη Vegan Gastronomy Culinary Academy…

Ο καταξιωμένος chef Manuel Lynch ίδρυσε το 2010 την Ακαδημία στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Σταδιακά ο οργανισμός ανέπτυξε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο του εφοδιασμού ξενοδοχείων, καταλήγοντας να εκπαιδεύει τους executive chefs αυτών στη δημιουργία vegan menus. Η μεγάλη απήχηση της Ακαδημίας έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη διεύρυνσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία. Η φήμη της Ακαδημίας γιγαντώθηκε και η υψηλή ζήτηση την έκανε να “ταξιδέψει” μέχρι την Ιρλανδία, το Λονδίνο, τη Ρουμανία, την Αυστραλία και φυσικά την Ελλάδα. Από το 2021, το εκπαιδευτικό κέντρο της Ακαδημίας λειτουργεί στη Νάξο, που αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο εκπαιδευτικών προγραμμάτων vegan γαστρονομίας, με χιλιάδες σπουδαστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Εισηγητές

Manuel Lynch – Ιδρυτής της Ακαδημίας, με τεράστια εμπειρία στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες τροφίμων και στη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά
Jessica McKenzie – Επικεφαλής της Ομάδας Εκπαιδευτών της Ακαδημίας, με σπουδές Chef (TAFE, Αυστραλία) και εξειδίκευση στη vegan ωμοφαγική κουζίνα (σχολή Elaina Love, Bali, Ινδονησία), στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιία (σχολή Le Cordon Bleu, Αυστραλία) και στην παρασκευή πίτσας (σχολή Enzo Coccia, Νάπολη, Ιταλία). Πέρα από τη μαγειρική, έχει πάθος για τη δημιουργία νέων υφών και υλικών από φυτικά συστατικά.

Διάρκεια

5 ώρες καθημερινά

Τόπος Διεξαγωγής

IEK ΣΒΙΕ, Κάνιγγος 15, Αθήνα
Δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης (on demand)

Menu

Αλμυρά Πιάτα

 • Μεξικάνικα Tacos “Χοιρινού”
 • Ισπανική Paella
 • Βρετανικό Basket “Θαλασσινών”
 • Poke Bowl Χαβανέζικης Σαλάτας
 • Γεμιστοί Χουρμάδες Τυλιγμένοι με “Μπέικον”
 • Τηγανητό «Κοτόπουλο» με Σάλτσες – Dips
 • Νεoϋοερκέζικη Πίτσα με “Pepperoni”
 • Βρετανική Shepherd’s Pie (Πίτα του Βοσκού)

Τυριά

 • Ιταλική Mozzarella
 • Γαλλικό Brie
 • Ελληνική Φέτα από Αμύγδαλο

Γλυκά

 • Γαλλικά Macarons
 • Νεοϋορκέζικο Cheesecake (στο Φούρνο)
 • Σοκολατένια Brownies
 • Ιταλικό Tiramisu και Ladyfingers

Στόχος Προγράμματος και Επαγγελματική Εξέλιξη

Ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ενσωματώσει στη ζωή του τη vegan διατροφή και το κοινό αυτό διαρκώς διευρύνεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια. Με τη χώρα μας να βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια και άλλες επιχειρήσεις αναζητούν επιτακτικά εξειδικευμένους chefs που θα μπορούν να δημιουργήσουν αμιγώς χορτοφαγικά menus για να καλύψουν τις επιθυμίες ελλήνων και ξένων πελατών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είσαι επαγγελματικά περιζήτητος/η, έχοντας εκπαιδευτεί “hands on” σε ένα ευρύ πεδίο τεχνικών και δημοφιλών συνταγών από ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, το Δίπλωμα που θα σου απονεμηθεί από τη Vegan Gastronomy Culinary Academy θα αποτελεί την απόδειξη ότι έχεις κατακτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεχωρίσεις στον απαιτητικό κλάδο της γαστρονομίας και να σταδιοδρομήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δηλώσεις συμμετοχής

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή κάλεσε στο 210.32.32.323 και κλείσε τη θέση σου στο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς. Οι θέσεις Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος


Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου *


 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων