Οι ανερχόμενοι chefs & pastry chefs του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στη Μονάδα Παραγωγής του Αχαϊκού Χωριάτικου!
Οι σπουδαστές της Σχολής Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, βρέθηκαν στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής του Αχαϊκού Χωριάτικου στην Πάτρα, όπου δεν ξεναγήθηκαν απλά στις εγκαταστάσεις, αλλά συμμετείχαν σε όλα τα στάδια της δημιουργίας αρτοπαρασκευασμάτων, παγωτών και γλυκών, βιώνοντας σε πραγματικό χρόνο και χώρο τις συνθήκες λειτουργίας μιας μεγάλης επιχείρησης επισιτισμού.
Αφού οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους άρτια εξοπλισμένους χώρους της μεγαλύτερης αλυσίδας φούρνων στην Αχαΐα, πέρασαν στο στάδιο της παραγωγής, όπου σε συνεργασία με τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες του Αχαϊκού Χωριάτικου ετοίμασαν βήμα προς βήμα ψωμί, πάστες, cake pops, παγωτά και κεράσματα σοκολάτας.
Για το ΙΕΚ ΣΒΙΕ είναι σημαντικό οι σπουδαστές του να νιώθουν τον παλμό της αγοράς. Για το λόγο αυτό, πέραν της εκπαίδευσής τους στα πρότυπα εργαστήρια της σχολής, φροντίζει να προσφέρει πρακτική εκμάθηση σε πραγματικούς χώρους εργασίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταδιακή τους εξοικείωση με το περιβάλλον που θα συναντήσουν στο μέλλον ως επαγγελματίες του κλάδου.
Στο πλαίσιο αυτό, η φιλοξενία τους στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Αχαϊκού Χωριάτικου, έφερε τους σπουδαστές Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε επαφή με όλο το φάσμα παρασκευών μιας επιχείρησης με ευρεία παραγωγή προϊόντων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το εξειδικευμένο προσωπικό της μονάδας και να λειτουργήσουν ως μέλη της ομάδας!