IEK SBIE IEK SBIE logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Οι λόγοι που κάνουν τον τομέα του Τουρισμού μια επαγγελματική επιλογή με πολλές προοπτικές

Ανακάλυψε τη «θέση» σου στην τουριστική βιομηχανία

1) Η διαρκώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση

 

Μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2023 τα ελληνικά αεροδρόμια κατέγραψαν αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 34,5% σε σχέση με πέρυσι, με τη χώρα να βρίσκεται ολοένα και πιο ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών διεθνώς.

 

*Πηγή: insider.gr

 

2) Οι υψηλές απαιτήσεις των τουριστών στην επιλογή των νυχτερινών τους εξόδων

 

Όσο περισσότερες επιλογές προσφέρει ο κατάλογος με τα cocktails ή το wine list ενός bar, τόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύσει, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις και των πιο «δύσκολων» πελατών. Συνεπώς, sommeliers, mixologists και bartenders που έχουν πάντα κάτι νέο να προτείνουν, είναι περιζήτητοι!

 

3) Όλο και περισσότερα spa resorts κάνουν την εμφάνισή τους

 

Αγγελίες για αισθητικούς και spa therapists εμφανίζονται η μία μετά την άλλη στις πλατφόρμες εύρεσης εργασίας, με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους να αναζητούν καταρτισμένους επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τα πολυτελή spa centers και beauty salons τους.

 

4) Οι fusion γαστρονομικές επιρροές και οι ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των ταξιδιωτών

 

Με τους επισκέπτες να προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου και πολλούς από αυτούς να μη θέλουν να ξεφύγουν… γευστικά από τις συνήθειές τους και άλλους να βρίσκουν στα μέρη της Ελλάδας ένα μοναδικό γαστρονομικό προορισμό, αναζητώντας την παραδοσιακή κουζίνα, οι chefs με ιδιαίτερο expertise γίνονται ανάρπαστοι στα restaurants και τις εστιατορικές κουζίνες, ενώ οι απολαβές τους διαρκώς ανεβαίνουν.

 

5) Η ανάπτυξη του κλάδου έφερε και άνοδο των μισθών

 

Last but not least στη λίστα η είδηση ότι οι μισθοί των εργαζομένων στον Τουρισμό θα έχουν φτάσει υποχρεωτικά το 10,5% μέχρι το 2024, σύμφωνα με εντολή του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. This is your sign να ανακαλύψεις τα προγράμματα σπουδών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ που θα σε αναδείξουν σε top στέλεχος του κλάδου!

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ