Erasmus+ & ΣΒΙΕ

Μια μοναδική εμπειρία για κάθε φοιτητή και καθηγητή στη Σχολή μας!

Οι Σπουδαστές της ΣΒΙΕ διευρύνουν τους ορίζοντες και τις γνώσεις τους, καθώς το πρόγραμμα μπορεί να στηρίξει τις επιλογές τους για σπουδές, πρακτική άσκηση, μαθητεία και φυσικά κινητικότητα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις!

Με τις ευκαιρίες του προγράμματος για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών της ΣΒΙΕ, 1 στους 3 καταρτιζόμενους σταδιοδρομεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό όπου καταρτίστηκε!

Η δράση του προγράμματος στηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της ΣΒΙΕ, δίνοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες μεθόδους διδασκαλίας από άλλους αντίστοιχους επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη!

Οι Σπουδαστές μας, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό για σπουδές, κατάρτιση ή και πρακτική εργασία, ενώ άλλοι οργανισμοί, εταιρείες και εργοδότες απ’ όλο τον κόσμο εκφράζουν τον ανάλογο θαυμασμό τους γι’ αυτή τη διεθνή εμπειρία!

Η ΣΒΙΕ ως Εκπαιδευτικός Οργανισμός μέσω του Erasmus+ δημιουργεί νέες διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες διευρύνουν τις ευκαιρίες για τους σπουδαστές της, καθώς και για τους καθηγητές της, συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην δημιουργία θέσεων εργασίας!

Κάθε σπουδαστής της ΣΒΙΕ, ολοκληρώνει τις σπουδές του μέσω του Erasmus+ έχοντας αναπτύξει ψηφιακές δεξιότητες και χρήσης νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δίνονται ευκαιρίες για εκμάθηση ξένων γλωσσών σε αυτούς!

Οι Εμπειρίες των Συμμετεχόντων

…Το ERASMUS + στο Νοσοκομείο της Hämeenlinna στην Φινλανδία ήταν για μένα μία από τις εμπειρίες που διαρκούν λίγο, αλλά επειδή ακριβώς είναι τόσο ευχάριστες, τις θυμάσαι για πάντα. Μόνο θετικά πράγματα έχω να σκεφτώ από την παραμονή μου εκεί. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία ζωής, τόσο γεμάτη που δεν μπορεί να περιγραφεί απλά σε ένα κείμενο. Οι μικροί δισταγμοί ή οι πιθανές αμφιβολίες της αρχής για το τι θα συναντήσεις εκεί, δίνουν πολύ γρήγορα τη θέση τους σε ανυπομονησία για τη συνέχεια και ενθουσιασμό…

…Κατάφερα να γνωρίσω ανθρώπους πολύ καλούς, δοτικούς, ευγενικούς, διαφορετικής κουλτούρας από την δική μου, κάτι που διεύρυνε και τους ορίζοντες του χαρακτήρα μου. Μυήθηκα στη διαφορετική τους κουλτούρα. Πήρα μια γεύση από τον τρόπο ζωής των ντόπιων, γεύτηκα την τοπική κουζίνα. Άλλαξα συνήθειες, μυρωδιές, εικόνες. Γνωρίζεις και κάνεις φιλίες με άτομα από διάφορες χώρες, με κοινά όνειρα, φιλοδοξίες και λαχτάρα για το μέλλον…

…Έζησα σε μία χώρα που πάντα με γοήτευε, δούλεψα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας με εξαίρετους ανθρώπους, έκανα φίλους , ταξίδεψα και γενικότερα έζησα την πιο υπέροχη εμπειρία της ζωής μου. Το Erasmus + είναι ένα εκπληκτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα! Συστήνω σε οποιονδήποτε φοιτητή ή καθηγητή έχει ακόμα αμφιβολίες για το πρόγραμμα να το τολμήσει…

…Το χρονικό διάστημα 10 – 15 Απριλίου 2016, είχα την τύχη να είμαι ένας από τους συμμετέχοντες του προγράμματος Erasmus +, στα πλαίσια ανταλλαγής επαγγελματιών υγείας, που διεξήχθη στη Βρέμη της Γερμανίας. Ήταν ένα άριστα οργανωμένο πρόγραμμα που μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε στους συμμετέχοντες, ενώ όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστεί το πρόγραμμα και τα επόμενα χρόνια. Δύσκολα θα βρεθεί φοιτητής ή καθηγητής που δεν θα μείνει ευχαριστημένος από μια τόσο όμορφη εμπειρία!…

Οι Εμπειρίες μας σε Εικόνες

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Erasmus+

Ενδιαφέρεστε να διευρύνετε τους εκπαιδευτικούς σας ορίζοντες μέσω του Erasmus+; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΣΒΙΕ ώστε να σας δώσει όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζεστε για την νέα σας εμπειρία.

Επικοινωνία: Ειρήνη Μάνη, Υπεύθυνη του Τομέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΣΒΙΕ, e-mail: [email protected] | Τηλ: +30 210 323 2323 | Πειραιώς 72, Μοσχάτο, Αθήνα.

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου *

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων