4 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα Ζώων – Mια ημέρα αφιερωμένη στα VIP(ets) της ζωής μας!
Σχεδόν έναν αιώνα τώρα η 4η Οκτωβρίου εμφανίζεται στα διεθνή ημερολόγια ως μία μέρα αφιερωμένη στα πιο χαριτωμένα πλάσματα αυτού του πλανήτη, τα ζώα! Το άκουσμα της συγκεκριμένης ημέρας αφενός κάνει ζωηρές εικόνες να περνούν σαν φιλμ από μπροστά μας, με τη μορφή μιας αναδρομής στις όμορφες στιγμές που περνάμε με τα πολυαγαπημένα μας κατοικίδια, αφετέρου λειτουργεί σαν ένα σημαντικό reminder για την προστασία της πανίδας.
Το 1931, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου περιβαλλοντολόγων, η 4η Οκτωβρίου ορίστηκε ως η διεθνής ημέρα ευαισθητοποίησης των υπό εξαφάνιση ζώων. Αρκετά χρόνια μετά, το 1978 το εύρος των ειδών που περιελάμβανε έως τότε η διεθνής ημέρα διευρύνθηκε, εντάσσοντας όλα τα μέλη του ζωικού βασιλείου, μεταξύ των οποίων και τα κατοικίδια, με τη Διεθνή ‘Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων και άλλες οργανώσεις να θεσπίζουν τη διεθνή διακήρυξη υπέρ των των δικαιωμάτων των ζώων, με 14 συνολικά άρθρα.
Σημαντική παράμετρος των δικαιωμάτων των ζώων αποτελεί και η πρόσβασή τους σε εξειδικευμένη φροντίδα και περίθαλψη. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, απαντά στις θεμελιώδεις αυτές ανάγκες των ζώων με ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης Βοηθών Κτηνιατρικής. Το συγκεκριμένο course απευθύνεται σε εσένα που δε χάνεις ευκαιρία να περνάς χρόνο με τα χαριτωμένα αυτά πλάσματα και θέλεις να συμβάλλεις, ως βοηθός κτηνιάτρου και φροντιστής ζώων συντροφιάς, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Το πρόγραμμα πιστοποιείται από την ACTA, τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ δεν απαιτείται κάποιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο από τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, μπορείς να το παρακολουθήσεις και online!