Το νέο αυτό πρόγραμμα θα αφορά σε 8 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το ΕΜΠΟΡΙΟ, ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, οι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, τα LOGISTICS κ.ά. και θα περιλαμβάνει 43 ειδικότητες.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 23.000 ανέργους και έχει ως στόχο την ενίσχυσή τους, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης αλλά και απασχόλησης. Οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων αλλά και συμβουλευτικής.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:

Συνολικά το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει (περίπου) 120 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, καθώς και πεντάμηνη απασχόληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η επιδότηση για κάθε άνεργο καταρτιζόμενο θα αγγίζει το ποσό των 2.600 ευρώ. Το ακριβές ύψος του επιδόματος για τη θεωρία και την πρακτική, (για την εγγυημένη απασχόληση σε επιχειρήσεις),  θα ορίζονται στην αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου  Εργασίας.

Η επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι άνεργοι, θα γίνει με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και γενικά τα ενδιαφέροντά τους. Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

 

Συνοπτικά στοιχεία του προγράμματος:

  • Θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών
  • Εγγυημένη απασχόληση (πρακτική άσκηση) μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης για πέντε (5) μήνες
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης στους ωφελούμενους πριν και κατά την διάρκεια της πρακτικής άσκησης
  • Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
  • Επιδότηση 2.600 ευρώ (περίπου) σε κάθε άνεργο ωφελούμενο

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Αν είστε άνεργοι ηλικίας 29-64 ετών και θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας προκειμένου:

  • να έχετε τις πρώτες πληροφορίες ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα π.χ. εγγραφή στο μητρώο ΟΑΕΔ
  • να είστε από τους πρώτους που θα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (σε παλαιότερα προγράμματα υπήρχε ανάλογη μοριοδότηση)
  • να σας δοθούν οι σωστές πληροφορίες συμπλήρωσης της αίτησης (μεγάλο ποσοστό αιτούντων που πληρούσαν τα κριτήρια απερρίφθησαν λόγω λαθών στην αίτηση)
  • να γίνει έγκαιρη προώθηση του βιογραφικού σας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με βάση την εμπειρία ή τις σπουδές σας.

Φόρμα

Όνομα *

Επίθετο *

Ηλικία *

Τηλέφωνο *

Email *

Έτη ανεργίας *

Σχόλιο/ερώτηση

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 3232323 και 210 4826012 καθημερινά από 09:00 έως 21:00 ή στείλτε μας e-mail στο info@sbie.edu.gr