IEK SBIE IEK SBIE logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Στρατηγική συνεργασία ΙΕΚ ΣΒΙΕ & PET CITY GROUP

Εκπαίδευση Υπεροχής & Άμεση Επαγγελματική Αποκατάσταση για τους Αποφοίτους των Σχολών Βοηθών Κτηνιάτρων & Pet Grooming

Τα Pet City, ο μεγαλύτερος pet specialty retailer στην Ελλάδα, με 93 καταστήματα, ανοίγει τις πόρτες του στους αποφοίτους του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με στόχο να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενσωματώνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της τους άρτια καταρτισμένους αποφοίτους των προγραμμάτων «Βοηθών Κτηνιάτρου & Φροντιστών Ζώων Συντροφιάς» και «Pet Grooming –  Καλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς».

 

Η ειδικότητα «Βοηθός Κτηνιάτρου & Φροντιστής Ζώων Συντροφιάς» αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο, ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο φέρει την υπογραφή της 1ης Σχολής Υγείας στην Ελλάδα και τη σφραγίδα ποιότητας ACTA, του Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ χάρη στη δυνατότητα online (on demand) παρακολούθησης, έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες εκπαιδευόμενους να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν, από όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκονται. Η ομάδα των εκπαιδευτών αποτελείται από καταξιωμένους κτηνιάτρους με εξειδίκευση σε καίρια γνωστικά πεδία του κλάδου, οι οποίοι διατηρούν επιτελικές θέσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς περίθαλψης ζώων.

 

Αντιστοίχως, το περιεχόμενο του προγράμματος «Καλλωπισμός Ζώων Συντροφιάς – Pet Grooming» έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να «απαντά» με ακρίβεια στις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να επωφελούνται από 40 ώρες θεωρητικής κατάρτισης στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε Αθήνα ή Πάτρα και 80 ώρες “hands-on” εκπαίδευσης από senior pet groomers, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του δικτύου καταστημάτων της PetCity. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κατάρτισής του, κάθε συμμετέχοντας θα πάρει μέρος σε τουλάχιστον 35 grooming sessions.

 

Oι καταρτιζόμενοι και των δύο προγραμμάτων θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν, όχι μόνο την πρακτική τους άσκηση σε ένα από καταστήματα της Pet City Group, στην περιοχή μάλιστα που τους εξυπηρετεί, αλλά και να απορροφηθούν επαγγελματικά από τον Όμιλο με την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

 

Ο κος Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Pet City Group δήλωσε «Με όραμά μας να δημιουργήσουμε μία στέγη φροντίδας για κάθε κατοικίδιο ζώο και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας και σωστής ενημέρωσης για τους κηδεμόνες τους, πήραμε την στρατηγική απόφαση με το μετοχο μας, την BC Partners, να δημιουργησουμε το δικο μας οικοσυστημα υπηρεσιων, να επενδύσουμε ουσιαστικά στις υποδομές μας και να συνεργαστούμε με τους κορυφαίους στην κατηγορία τους. Η συνεργασία με την ΣΒΙΕ είναι βασισμένη πάνω στις κοινές αξίες και αρχές μας, δηλαδή της συνεχούς εξέλιξης, της άριστης τεχνογνωσίας και άρτιας εκπαίδευσης».

 

Ο Γενικός Διευθυντής των Ι.Ε.Ε.Κ ΣΒΙΕ, κος Νίκος Καστρινάκης, δήλωσε: “Στόχος μας είναι να παράγουμε στελέχη που να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αγορά εργασίας και να απορροφούνται άμεσα. Η συνεργασία μας με την Pet City, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς και των κηδεμόνων τους, συνδέει στην πράξη τους αποφοίτους μας με τα επαγγέλματα του κλάδου που αγαπούν και συνειδητά έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν”.

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με τη συνεργασία, φρόντισε να επισκέπτεσαι συχνά την ιστοσελίδα και τα Social Media accounts του ΙΕΚ ΣΒΙΕ.

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ