SBIE IN EUROPE

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δείτε εδώ τα προγράμματα:

1) Ο καθορισμός των βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών ως κατευθυντήριες οδηγίες στην παροχή κατ’ οίκον φροντίδας, κοινωνικές νοσηλευτικές και φροντίδας ηλικιωμένων, με στόχο την ποιοτική εξειδίκευση της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

2) Η αξιοποίηση της καινοτομίας ως εργαλείο ποιότητας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στους τομείς της βρεφονηπιοκομίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής & φυσικοθεραπείας

 

Η ΣΒΙΕ, η Σχολή που επί σειρά ετών μετέχει ως partner ή ως leader στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση LEONARDO DA VINCI, εξασφαλίζει και φέτος στους σπουδαστές του μια μοναδική επιμορφωτική εμπειρία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) – η Εθνική Μονάδα διαχείρισης του ERASMUS – ενέκρινε την τοποθέτηση σπουδαστών, αποφοίτων και καθηγητών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ των ειδικοτήτων φυσικοθεραπείας,μαιευτικήςνοσηλευτικής και προσχολικής αγωγής σε πρότυπους επαγγελματικούς χώρους στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στη Δανία και στην Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ήταν η μόνη, ανάμεσα σε αυτές που υποβλήθηκαν από τα ιδιωτικά ΙΕΚ της Αθήνας, που βαθμολογήθηκε με «άριστα» από την αρμόδια επιτροπή!

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες ροές :

  • Τοποθέτηση αποφοίτων του τομέα νοσηλευτικής, ιατρικών εργαστηρίων και εργοθεραπείας σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και παιδικούς σταθμούς της Φιλανδίας
  • Τοποθέτηση εκπαιδευτών σε παιδικούς σταθμούς και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Δανίας.
  • Τοποθέτηση εκπαιδευτών και σπουδαστών σε νοσοκομεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Γερμανίας.
  • Τοποθέτηση εκπαιδευτών σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην Ολλανδία.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ξεχωριστές γνώσεις και δεξιότητες πραγματοποιώντας  πρακτική άσκηση σε επιλεγμένους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό το βιογραφικό τους!

Στόχος του προγράμματος ERASMUS PLUS  είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Η ΣΒΙΕ, με την εμπειρία της πρωτοπόρου Σχολής στην εκπόνηση και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, δίνει δυναμικά το «παρών» στη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές της, στο πλαίσιο της ουσιαστικής ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ διαφορετικών δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης.

DISCOVER YOUR TALENT

image001ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΒΙΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με τίτλο “DISCOVER YOUR TALENT”, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ΣΒΙΕ συμμετείχε δυναμικά με το πολυθεματικό OPEN DAY «Βρες τον δικό σου σκοπό ζωής», στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τους συμβούλους εκπαίδευσης για τα προγράμματα σπουδών και να ξεναγηθούν στα εργαστήρια και τους χώρους διδασκαλίας του ΙΕΚ. Παράλληλα, οι υποψήφιοι σπουδαστές παρακολούθησαν workshops με θέμα την αποτελεσματική παρουσίαση και προώθηση του εαυτού τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θεματικά workshops:
Μarket yourself, με τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη από τον κ. Πάνο Μπαλτά, Ηead strategic alliances PFB, Start-up yourself, για τα μυστικά στησίματος μιας επιχείρησης από την απόφοιτο του IST COLLEGE και co-founder της εταιρείας SIMPLE APPS,Μάγκυ Κοντού, Self Αwareness, με tips για ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, κλινική sexολόγο κα Μόϊρα Τζίτζικα και Brand your digital self, με συμβουλές για τη βελτίωση του social media profile μας από την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, υπεύθυνη social media της διαφημιστικής εταιρείας Μullenlowe. Ταυτόχρονα, λειτούργησε και live φωτογραφικό studio από τη φωτογράφο Κασσιανή Κούμπουλη για τις επαγγελματικές φωτογραφίες των υποψήφιων φοιτητών.

Oι καθηγητές του τομέα φυσικοθεραπείας παρουσίασαν χρήσιμες anti-stress κινήσεις χαλάρωσης ενώ οι καθηγητές του τομέα αισθητικής έδιναν συμβουλές ομορφιάς και make up tips για μία επιτυχημένη εμφάνιση την ημέρα της συνέντευξης με τον υποψήφιο εργοδότη

Eκπρόσωποι και στελέχη κορυφαίων συνεργαζόμενων φορέων και επιχειρήσεων όπως Ευαγγελισμός, Άγιος Σάββας, Metropolitan, Aσκληπιείο Βούλας, Saint George Metropolitan, Mastiha shop, Human Factor, Ιδιωτικό Πολυιατρείο Ηλιούπολης, About Beauty και Edu Seminars Team, ,έδωσαν το «παρών» στην ημέρα γνωριμίας με τους υποψήφιους φοιτητές στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής ενημέρωσής τους για τις επαγγελματικές προοπτικές της ειδικότητάς τους.

“Η Nespresso ήταν εκεί και στήριξε την εκδήλωση μας και απολαύσαμε τις νέες εκλεκτές πικοιλίες της. Το Open Day έκλεισε με την κλήρωση μίας υποτροφίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία αλλά και να βρει τον σκοπό ζωής της.”

Το Open Day έκλεισε με την κλήρωση μίας υποτροφίας.

For further information visit the dedicated webpage: http://ec.europa.eu/social/VocationalSkillsWeek