SBIE IN EUROPE

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δείτε εδώ τα προγράμματα:

1) Ο καθορισμός των βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών ως κατευθυντήριες οδηγίες στην παροχή κατ’ οίκον φροντίδας, κοινωνικές νοσηλευτικές και φροντίδας ηλικιωμένων, με στόχο την ποιοτική εξειδίκευση της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

2) Η αξιοποίηση της καινοτομίας ως εργαλείο ποιότητας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στους τομείς της βρεφονηπιοκομίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής & φυσικοθεραπείας


Το EUROCOM SMART στη ΣΒΙΕ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η συνάντηση των εταίρων που μετέχουν στο δίκτυο EUROCOM SMART! Η ΣΒΙΕ, ως φορέας υποδοχής, άνοιξε τις πόρτες της και φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της εκπροσώπους από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Φιλανδία, τη Δανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, στο πλαίσιο μιας γόνιμης και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που αφορούν στο πρόγραμμα Erasmus!

SBIE ERASMUS KICK-OFF MEETING2


Ανακοίνωση για το Erasmus+

Μοσχάτο, 01/06/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

του Προγράμματος Erasmus + 2016 / Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΣΒΙΕ ανακοινώνεται ότι όσοι σπουδαστές και απόφοιτοι  ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν  για πρακτική άσκηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος ERASMUS+ το έτος κατάρτισης 2017-2018 (έναρξη κινητικότητας 01/10/2017 λήξη κινητικότητας 30/05/2018), ότι η καταλυτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 16η Ιουνίου 2017.

Για το πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό αριθμό 2016-1-EL01-2016-1-EL01-KA102022957460 θα δωθούν 04 (τέσσερις) Υποτροφίες κατανεμημένες στις εξής κατηγορίες:

 1. ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ (1 υποτροφία)
 2. ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (4ο εξάμηνο) (1 υποτροφία)
 3. ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ (2ο εξάμηνο) (1 υποτροφία)
 4. ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ (ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ) (1 υποτροφία)

Οι υποψήφιοι θα επιλέγονται μόνο εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα Erasmus+ στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΙΙΕΚ “ΣΒΙΕ”(Γραμματεία, κα Μάνη Ειρήνη -2103232323 – irini@sbie.edu.gr)

Δευτέρα – Παρασκευή   ώρες  09.00 π.μ.- 17.00 μ.μ.

 1. Κριτήρια Συμμετοχής Σπουδαστών – Αποφοίτων

 

Α) ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 1. Να έχουν περατώσει το 100% των μαθημάτων Α΄ και Β΄ εξαμήνου του πρώτου έτους.
 2. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
 3. Μ.Ο. Βαθμολογίας > 8.5 κατά προτίμηση, διότι επιλέγονται οι αριστούχοι ανά κατηγορία
 4. Αξιολόγηση από καθηγητές του τμήματος του ενδιαφερομένου
Επισημαίνεται ότι  :
 1. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους πίνακες ανακοινώσεων της σχολής με την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του Εαρινού Εξαμήνου 2016-2017.
 2. Οι σπουδαστές που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τα ειδικά έντυπα Erasmus (Βιογραφικό στα αγγλικά, motivation letter, κλπ)
 3. Οι σπουδαστές  που μετακινούνται  για σπουδές λαμβάνουν ένα ποσό ως Μηνιαία

Επιχορήγηση ανά χώρα υποδοχής του προγράμματος Erasmus +.

 1. Για τους επιλεγέντες θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΣΒΙΕ

Η ΣΒΙΕ, η Σχολή που επί σειρά ετών μετέχει ως partner ή ως leader στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση LEONARDO DA VINCI, εξασφαλίζει και φέτος στους σπουδαστές του μια μοναδική επιμορφωτική εμπειρία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) – η Εθνική Μονάδα διαχείρισης του ERASMUS – ενέκρινε την τοποθέτηση σπουδαστών, αποφοίτων και καθηγητών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ των ειδικοτήτων φυσικοθεραπείας,μαιευτικήςνοσηλευτικής και προσχολικής αγωγής σε πρότυπους επαγγελματικούς χώρους στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στη Δανία και στην Ολλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ήταν η μόνη, ανάμεσα σε αυτές που υποβλήθηκαν από τα ιδιωτικά ΙΕΚ της Αθήνας, που βαθμολογήθηκε με «άριστα» από την αρμόδια επιτροπή!

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες ροές :

 • Τοποθέτηση αποφοίτων του τομέα νοσηλευτικής, ιατρικών εργαστηρίων και εργοθεραπείας σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και παιδικούς σταθμούς της Φιλανδίας
 • Τοποθέτηση εκπαιδευτών σε παιδικούς σταθμούς και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Δανίας.
 • Τοποθέτηση εκπαιδευτών και σπουδαστών σε νοσοκομεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Γερμανίας.
 • Τοποθέτηση εκπαιδευτών σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στην Ολλανδία.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ξεχωριστές γνώσεις και δεξιότητες πραγματοποιώντας  πρακτική άσκηση σε επιλεγμένους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας παράλληλα σε σημαντικό βαθμό το βιογραφικό τους!

Στόχος του προγράμματος ERASMUS PLUS  είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Η ΣΒΙΕ, με την εμπειρία της πρωτοπόρου Σχολής στην εκπόνηση και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, δίνει δυναμικά το «παρών» στη νέα ευρωπαϊκή πρόκληση αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές της, στο πλαίσιο της ουσιαστικής ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ διαφορετικών δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης.


ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΣΒΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS+

Η ΣΒΙΕ, το μοναδικό ιδιωτικό ΙΕΚ που υλοποιεί ευρωπαϊκα κοινοτικά προγράμματα από το 1995, βραβευτηκε για το  Erasmus+ στα “Εducation Business Awards 2017”, στην κατηγορία “βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία”. Το Erasmus+ ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία της ΣΒΙΕ, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων, στην εξωστρέφεια και στην απασχολησιμότητα των σπουδαστών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι χάρισαν στη ΣΒΙΕ μια μοναδική διάκριση.

Διάκριση για τη ΣΒΙΕΣΒΙΕ Business Awards


DISCOVER YOUR TALENT

image001ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΒΙΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων με τίτλο “DISCOVER YOUR TALENT”, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ΣΒΙΕ συμμετείχε δυναμικά με το πολυθεματικό OPEN DAY «Βρες τον δικό σου σκοπό ζωής», στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τους συμβούλους εκπαίδευσης για τα προγράμματα σπουδών και να ξεναγηθούν στα εργαστήρια και τους χώρους διδασκαλίας του ΙΕΚ. Παράλληλα, οι υποψήφιοι σπουδαστές παρακολούθησαν workshops με θέμα την αποτελεσματική παρουσίαση και προώθηση του εαυτού τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θεματικά workshops:
Μarket yourself, με τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη από τον κ. Πάνο Μπαλτά, Ηead strategic alliances PFB, Start-up yourself, για τα μυστικά στησίματος μιας επιχείρησης από την απόφοιτο του IST COLLEGE και co-founder της εταιρείας SIMPLE APPS,Μάγκυ Κοντού, Self Αwareness, με tips για ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, κλινική sexολόγο κα Μόϊρα Τζίτζικα και Brand your digital self, με συμβουλές για τη βελτίωση του social media profile μας από την κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, υπεύθυνη social media της διαφημιστικής εταιρείας Μullenlowe. Ταυτόχρονα, λειτούργησε και live φωτογραφικό studio από τη φωτογράφο Κασσιανή Κούμπουλη για τις επαγγελματικές φωτογραφίες των υποψήφιων φοιτητών.

Oι καθηγητές του τομέα φυσικοθεραπείας παρουσίασαν χρήσιμες anti-stress κινήσεις χαλάρωσης ενώ οι καθηγητές του τομέα αισθητικής έδιναν συμβουλές ομορφιάς και make up tips για μία επιτυχημένη εμφάνιση την ημέρα της συνέντευξης με τον υποψήφιο εργοδότη

Eκπρόσωποι και στελέχη κορυφαίων συνεργαζόμενων φορέων και επιχειρήσεων όπως Ευαγγελισμός, Άγιος Σάββας, Metropolitan, Aσκληπιείο Βούλας, Saint George Metropolitan, Mastiha shop, Human Factor, Ιδιωτικό Πολυιατρείο Ηλιούπολης, About Beauty και Edu Seminars Team, ,έδωσαν το «παρών» στην ημέρα γνωριμίας με τους υποψήφιους φοιτητές στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής ενημέρωσής τους για τις επαγγελματικές προοπτικές της ειδικότητάς τους.

“Η Nespresso ήταν εκεί και στήριξε την εκδήλωση μας και απολαύσαμε τις νέες εκλεκτές πικοιλίες της. Το Open Day έκλεισε με την κλήρωση μίας υποτροφίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία αλλά και να βρει τον σκοπό ζωής της.”

Το Open Day έκλεισε με την κλήρωση μίας υποτροφίας.

For further information visit the dedicated webpage: http://ec.europa.eu/social/VocationalSkillsWeek