Περιγραφή

 

Η ΣΒΙΕ, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α.), προσφέρει την ειδικότητα του Προπονητή Αθλημάτων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ο Προπονητής Αθλημάτων εκπονεί προγράμματα προετοιμασίας ομάδων και αθλητών, μεριμνά για τη φυσική τους κατάσταση και την ψυχολογική τους ετοιμότητα, είναι υπεύθυνος για την καθοδήγησή τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Το πρόγραμμα σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. ΣΒΙΕ περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των αυριανών προπονητών στα σύγχρονα μοντέλα τακτικής, στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στις αθλητικές απαιτήσεις ενός πλήθους ομαδικών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο) και ατομικών αθλημάτων (τένις, στίβος, κολύμβηση, αθλήματα επαφής).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ημερίδες και σεμινάρια με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων του Αθλητισμού και της Προπονητικής, αλλά και να ολοκληρώσεις την πρακτική σου άσκηση σε πραγματικές συνθήκες προετοιμασίας Συλλόγων.

Σύμφωνα με το νέο Αθλητικό Νόμο, ως απόφοιτος της ειδικότητας, δικαιούσαι Άδεια Προπονητή Β’ Κατηγορίας κατόπιν ειδίκευσης σε συγκεκριμένο άθλημα, μέσω της οποίας μπορείς να σταδιοδρομήσεις σε Ομάδες, Ομοσπονδίες, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Σχολεία & Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και, φυσικά, ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο της Προπονητικής. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σου, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις Άδεια Προπονητή Α’ Κατηγορίας μέσω διετούς προϋπηρεσίας σε Αθλητικό Φορέα και να εργαστείς ακόμη και στην Εθνική Ομάδα του αθλήματος που θα επιλέξεις να υπηρετήσεις!
Σε συνεργασία με την

ΠΟΠΑ