Η ΣΒΙΕ στη ΒΙΑΝΕΞ!

Η πρώτη Σχολή επαγγελμάτων υγείας στην Ελλάδα, στην κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία!

Την Πέμπτη 18/05/2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Βοηθός Φαρμακείου και Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΙΑΝΕΞ, της κορυφαίας Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας υποδέχτηκαν του σπουδαστές με ένα πλατύ χαμόγελο και  με καλή διάθεση να τους ξεναγήσουν, να τους ενημερώσουν και κυρίως να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους, σε ό,τι αφορά τον χώρο του φαρμάκου και της υγείας, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν τα εργαστήρια παραγωγής, συσκευασίας, ελέγχου και πιστοποίησης των φαρμάκων σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το τμήμα χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου παίρνοντας μια μικρή γεύση από τα υπερσύγχρονα όργανα καθώς και το υψηλά καταρτιζόμενο προσωπικό.

Τέλος, συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία, όπου στο πλαίσιο ενός μικρού γεύματος διεξήγαγαν μια ανοιχτή και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τα στελέχη του ομίλου. Βασικά θέματα  της συζήτησης ήταν η επιστήμη του φαρμάκου, το αγαθό της υγείας και φυσικά οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Για κάθε νέο-νέα που οραματίζεται ένα αισιόδοξο και επαγγελματικά επιτυχημένο μέλλον, εμπειρίες σαν και αυτήν αποτελούν οδηγό για τη μετέπειτα πορεία και εξέλιξη στον κλάδο.

Όπως ο Παύλος Γιαννακόπουλος μας δίδαξε άλλωστε: «Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να προσπαθήσεις, να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη.»