Αγαπητοί σπουδαστές/στριες,

Αυτό που ονομάζουμε “σύγχρονη εποχή” είναι μια φράση κενή. Το μέλλον έρχεται αφάνταστα γρήγορα και φεύγει ακόμη πιο γρήγορα. Ποτέ το παρόν δε γινόταν τόσο γρήγορα παρελθόν, όσο στην εποχή μας. Με τα σημερινά δεδομένα, ο γνωσιακός μας προσδιορισμός αλλάζει από μέρα σε μέρα και από χρόνο σε χρόνο.

Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο καλά γνωρίζεις τα δεδομένα του σήμερα και κυρίως η ικανότητά σου να ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις του αύριο.

“Επαγγελματίας” για τα δεδομένα της νέας χιλιετίας θα είναι όποιος έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις του κλάδου του, όποιος πλαισιώνει τη θεωρητική γνώση με σύγχρονες δεξιότητες. Στους “αναλφάβητους” του αύριο θα περιλαμβάνονται και οι πτυχιούχοι που στερούνται τη συνεχή ενημέρωση για τις νέες τεχνολογικές και επιστημονικές κατακτήσεις.

Η ΣΒΙΕ δεν υπόσχεται μόνο τίτλους, εγγυάται το επαγγελματικό σας μέλλον. Το μέλλον βέβαια δεν προσφέρεται χωρίς κόπο. Κατακτάται με σκληρή και μεθοδική δουλειά. Το Ι.ΙΕΚ ΣΒΙΕ δεν γεμίζει τους σπουδαστές της με ψεύτικες ελπίδες. Γιατί η ελπίδα είναι πάλη. Προσφέρει διαδραστική διδασκαλία, πρακτική άσκηση σε σύγχρονα εργαστήρια, παράδοση και καινοτομία.

Η ΣΒΙΕ καθιστά τους σπουδαστές της ανταγωνιστικούς και, ταυτόχρονα, κοινωνούς της ανθρωπιστικής τους αποστολής. Υπηρετεί τον πλέον ευαίσθητο τομέα σπουδών, τον τομέα Υγείας, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει. Ο όρος “Επαγγέλματα Υγείας”, που καθιερώσαμε εδώ και μισό αιώνα περίπου, περιλαμβάνει την έφεση για ανθρωπιστική προσφορά. Και η προσφορά στον άνθρωπο, εξυψώνει.

Όσο πορευόμαστε προς το μέλλον, τόσο ο ρόλος των επαγγελματιών Υγείας θα διευρύνεται. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επαγγέλματα που καθιέρωσε η ΣΒΙΕ βρίσκονται σήμερα, με βάση πρόσφατες έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κορυφή της ζήτησης. Στο χώρο αυτό δεν μπορεί να υπάρξει κορεσμός.

Η επιτυχία της ΣΒΙΕ οφείλεται στην επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων της. Οι απόφοιτοι της ΣΒΙΕ στελεχώνουν διαχρονικά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιατρικά και βιολογικά εργαστήρια, καθώς και κάθε Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Η παράδοση της ΣΒΙΕ συνεχίζεται δυναμικά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η εμπιστοσύνη σας στο Ι.ΙΕΚ ΣΒΙΕ αντανακλά την πίστη στις ικανότητες και στα χαρίσματά σας. Το Ι.ΙΕΚ ΣΒΙΕ εγγυάται ότι θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας.

Καλή σταδιοδρομία!

Με αίσθημα ευθύνης,

Οι Ιδρυτές

Γ. Καστρινάκης – Δρ. Φουντουκάκος